INFO YANG DITERBITKAN (atau dipetik) MUNGKIN SEADANYA PADA TARIKH DITULIS. TARIKH DITULIS TIDAK SAMA DENGAN TARIKH DITERBITKAN. PERTAMBAHAN ATAU PERUBAHAN TERHADAP INFO TERSEBUT DITULIS DAN DITERBITKAN PADA TARIKH-TARIKH YANG SETERUSNYA. Contoh: 'ORANGNYA' DITERBITKAN DAHULU TETAPI 'CERITANYA' DITERBITKAN KEMUDIAN. MARILAH KITA BANTU MEMBANTU SESAMA SENDIRI. Tetapi cepat-cepatlah sedar jika muncul mengenal 'manusia' yang akan menyuruh kita bergaduh sesama kita.
SIAP 3/26/15 rUKUN iSLAM (Kulit)
SAMBUNG 3/26/15 tUJUH cONTOH fITNAH
[CETAK dan SEMAKAN DAFTAR PENGUNDI]

20100430

Semelai Bukit Rok (6) BERA

Puteri-puteri Semelai juga berminat untuk menyumpit. Walaupun mereka tidak perlu menggunakan sumpit untuk mencari rezeki pada masa ini. Tetapi sumpit tetap menjadi lambang kepada kehidupan Orang Asli.
05
Memastikan sasarannya tidak bergerak.
04
Nak pastikan batang sumpit lurus, jadi tujahannya tepat mengenai bulatan yang menjadi sasaran.
03
Masih tersitu-sipu malu dengan dirinya yang masih baru nak mencuba. Apatah lagi meletakkan batang sumpit yang besar dan panjang di bibir gadis Semelai yang ayu ini.
02
Tangan pun tak kuat untuk memegang batang sumpit yang penjang dan berat. Ada yang membantu memegang tangan supaya batang sumpit tidak bergoyang. Jadi hembusan akan tepat menuju sasaran.
01
Tak percaya? Masih ada rasa bimbang yang bantang sumpit tidak lurus, jadi mustahil untuk tepat mengenai sasarannya.

No comments: