INFO YANG DITERBITKAN (atau dipetik) MUNGKIN SEADANYA PADA TARIKH DITULIS. TARIKH DITULIS TIDAK SAMA DENGAN TARIKH DITERBITKAN. PERTAMBAHAN ATAU PERUBAHAN TERHADAP INFO TERSEBUT DITULIS DAN DITERBITKAN PADA TARIKH-TARIKH YANG SETERUSNYA. Contoh: 'ORANGNYA' DITERBITKAN DAHULU TETAPI 'CERITANYA' DITERBITKAN KEMUDIAN. MARILAH KITA BANTU MEMBANTU SESAMA SENDIRI. Tetapi cepat-cepatlah sedar jika muncul mengenal 'manusia' yang akan menyuruh kita bergaduh sesama kita.
SIAP 3/26/15 rUKUN iSLAM (Kulit)
SAMBUNG 3/26/15 tUJUH cONTOH fITNAH
[CETAK dan SEMAKAN DAFTAR PENGUNDI]

20100623

Productivity Photography Contest 2010 (D)

Seterusnya masih lagi dengan koleksi gambar-gambar yang menjadi pemenang Productivity Photography Contest 206-2009.
05 Pada gambar ini ada teknologi tetapi tiada kerjasama sepasukan kerana tidak ramai yang terlibat dalam gambar ini.
04 Gambar ini menunjukkan penjimatan minyak petrol dan ada kerjasama sepasukan. Tetapi susunan orang yang menolaknya tidak serata. Kesungguhan untuk berkerjasama amat ketara.
03 Gambar ini cuba menunjukkan kerjasama sepasukan tetapi gagal menunjukkan bagaimana mereka bekerjasama. Kelihatan dalam gambar tersebut adalah masing-masing membuat kerja yang berasingan.
02 Gambar 'Rock Climbing' ini jelas menunjukkan kerjasama sepasukan. Dalam keadaan yang amat susah dan mencabar masing-masing berpegangan tangan antara satu sama lain. Jika seorang sahaja yang tidak berpegang tangan maka 'mening'nya sudah tidak kuat.
01 Gambar ini telah dilihat oleh panal juri sepuluh tahun dahulu. Tiada yang baru dalam gambar ini. Kerjasamanay memang ada tetapi gambarnya tiada kekuatan. Akan tetapi juri memilih gambar ini kerana ada kesungguhan jurufotonya untuk merakamkan gambar ini dalam keadaan yang amat susah dan cahaya yang kurang.

No comments: