INFO YANG DITERBITKAN (atau dipetik) MUNGKIN SEADANYA PADA TARIKH DITULIS. TARIKH DITULIS TIDAK SAMA DENGAN TARIKH DITERBITKAN. PERTAMBAHAN ATAU PERUBAHAN TERHADAP INFO TERSEBUT DITULIS DAN DITERBITKAN PADA TARIKH-TARIKH YANG SETERUSNYA. Contoh: 'ORANGNYA' DITERBITKAN DAHULU TETAPI 'CERITANYA' DITERBITKAN KEMUDIAN. MARILAH KITA BANTU MEMBANTU SESAMA SENDIRI. Tetapi cepat-cepatlah sedar jika muncul mengenal 'manusia' yang akan menyuruh kita bergaduh sesama kita.
SIAP 3/26/15 rUKUN iSLAM (Kulit)
SAMBUNG 3/26/15 tUJUH cONTOH fITNAH
[CETAK dan SEMAKAN DAFTAR PENGUNDI]

20101213

07/44 MAHA 2010 - Kraf rotan

Hasil pertanian yang menggunakan buluh dan rotan telah lama dihasilkan oleh penduduk kampung di Pahang. Melalui Pameran Antarabangsa Pertanian, Hortikultur dan Agro Pelancongan Antarabangsa (MAHA 2010) hasil rotan dan buluh dilonjakkan ke tempat yang lebih tinggi. Penanaman buluh dan rotan boleh dijadikan tanaman penting untuk industri kraf yang berasaskan rotan dan buluh.
06
Bakul buluh berbingkai rotan ini telah mendapat tempat ketiga dalam Pertandingan Hasil-hasil Pertanian sempena Pameran Antarabangsa Pertanian, Hortikultur dan Agro Pelancongan Antarabangsa (MAHA 2010).
05
Pememenang tempat pertama adalah Hasnah binti Latif yang menghasilkan 'Bekas Serbaguna' melalui syarikat Desa Kraf Lonek. Syarikat Desa Kraf Lonek ini beralamat di Jempol Negeri Sembilan. Syarikat ini boleh dihubungi di alamat berikut:
Batu 36 ¼ , 72200 Batu Kikir, Negeri Sembilan
Pengusaha : Puan Hasnah Binti Latif
No. Telefon : 06-4983568/019-2496357
Lihat senarai klik - Bernama - showcasesdsi.miti -
04
Bakul rotan oleh pengusaha Batu kikir Negeri Sembilan.
03
Pemenang tempat kedua Bakul Rotan adalah Shahhanun bt Sharif dari syarikat Dwisha Craft yang beralamat di Kampung Guar Sanji, Arau Perlis.
Links: Utusan - Facebook - kraftanganperlis.blogspot -
02
Tudung saji.
01
Tudung saji haslil Wan Shahbudin b Wan Hamid dari syarikat Dwisha Craft.

No comments: