INFO YANG DITERBITKAN (atau dipetik) MUNGKIN SEADANYA PADA TARIKH DITULIS. TARIKH DITULIS TIDAK SAMA DENGAN TARIKH DITERBITKAN. PERTAMBAHAN ATAU PERUBAHAN TERHADAP INFO TERSEBUT DITULIS DAN DITERBITKAN PADA TARIKH-TARIKH YANG SETERUSNYA. Contoh: 'ORANGNYA' DITERBITKAN DAHULU TETAPI 'CERITANYA' DITERBITKAN KEMUDIAN. MARILAH KITA BANTU MEMBANTU SESAMA SENDIRI. Tetapi cepat-cepatlah sedar jika muncul mengenal 'manusia' yang akan menyuruh kita bergaduh sesama kita.
SIAP 3/26/15 rUKUN iSLAM (Kulit)
SAMBUNG 3/26/15 tUJUH cONTOH fITNAH
[CETAK dan SEMAKAN DAFTAR PENGUNDI]

20101217

09/44 MAHA 2010 - Nangka dan limau bali

Sampai di tempat pertandingan nangka barulah kita berjumpa dengan orang Pahang yang berasal dari Lanchang. Encik Ahmad Johar bin Johod mengusahakan nangka Tekom Yellow di Taman Kekal Pengeluaran Makanan (TKPM) Lanchang, Pahang. Sebelum itu kita lihat dahulu hasil lemau bali.
06
Pemenang tempat ketiga adalah Liew Yee Tee @ Ah Hong. Ladang beliau di Kampung Bendang Ujib, Kati, Kuala Kangsar, Perak seluas 10 hektar berjaya mengeluarkan lima bali sebanyak 9 tan.
05
Pemenang tempat kedua adalah Choy Sun yang mengusahakan ladang limau bali seluas 1.6 hektar Ampang Baru Kintar Perak. Sebanyak 9.5 tan limau bali dihasilkan di ladang Encik Choy Sun.
04
Pemenang tempat pertama limau bali adalah Low Tow Chuan yang mengusahakan ladang seluas 2.4 hektar di Teluk Medan, Bagan serai, Perak. Tanah seluar 2.4 hektar ini berjaya mengeluarkan hasil sebanyak 9.5 tan.
03
Ahmad Johar bin Johod telah mengusakan nangka variati Tekom Yellow di Taman Kekal Pengeluaran Makanan (TKPM) Lanchang, Pahang. Beliau mengusahakan Tekom Yellow diladang seluas 6.9 hektar dan berjaya mengeluarkan hasil seluar 15 tan.
Link:
1. agri.pahang.gov.my - Pelancaran TKPM
2. harizamrry.wordpress.com - Malaysia bakal pengeluar betik terbesar
3. sinartani.blogspot.com - Pelancaran TKPM
4. www.facebook.com -
5. blogmoa.moa.gov.my - Lawatan Projek TKPM Lanchang dan Pusat Pengumpulan MAFC di Lanchang, Temerloh oleh YB Datuk Seri Noh Haji Omar
6. agroville.blogspot.com - Perasmian TKPM Lanchang
02
Nangka yang dihasilkan oleh Mohamad Rawi bin Majid di kawasan seluas 20.2 hektar telah berjaya menghasilkan 17 tan. Ladang varieti Mastura telah di tanam di ladang Bukit Tanduk, Rantau Panjang Kelantan.
01
Tempat pertama kategori nangka telah dimenangi oleh Loo Ching Fong yang mengusahakan ladangnya di Bindu, Batu Pahat Johor. Ladang seluas 10 hektar telah menghasilkan nangka sebanyak 17 tan.

No comments: