INFO YANG DITERBITKAN (atau dipetik) MUNGKIN SEADANYA PADA TARIKH DITULIS. TARIKH DITULIS TIDAK SAMA DENGAN TARIKH DITERBITKAN. PERTAMBAHAN ATAU PERUBAHAN TERHADAP INFO TERSEBUT DITULIS DAN DITERBITKAN PADA TARIKH-TARIKH YANG SETERUSNYA. Contoh: 'ORANGNYA' DITERBITKAN DAHULU TETAPI 'CERITANYA' DITERBITKAN KEMUDIAN. MARILAH KITA BANTU MEMBANTU SESAMA SENDIRI. Tetapi cepat-cepatlah sedar jika muncul mengenal 'manusia' yang akan menyuruh kita bergaduh sesama kita.
SIAP 3/26/15 rUKUN iSLAM (Kulit)
SAMBUNG 3/26/15 tUJUH cONTOH fITNAH
[CETAK dan SEMAKAN DAFTAR PENGUNDI]

20101220

11/44 MAHA 2010 - Kelapa, durian dan ubi kayu

10
Ubi kayu yang ditanam oleh Ajis b Hamzah di Tiang 2, Melaka Tengah, Melaka. Ubi kayu jenis medan yang ditanam dikawasan seluas 4 hektar berjaya menghasilkan 21 tan ubi kayu.
09
Diusahakan oleh Bika Food Sdn. Bhd. Ladang di Bandar Nusa Jaya Johor Bahru ditanam dengan ubi kayu jenis Medan di kawasan seluas 117.36 hektar. Hasli yang dikutip sebanyak 24 tan.
08
Encik Baharuddin bin Simah mengusahakan ubi kayu jenis ubi kuning di Sepamg Selangor. Kawasan seluas 1.6 hektar menghasilkan ubi kayu sebanyak 23 tan.
07
Ramai pelawat yang merasa kagum kerana melihat saiz ubi kayu yang sebesar peha.
06
Durian Kampung Cangkat Berangan, Lenggong Hulu Perak.
05
Durian Sungai Pinang Balik Pulau, Pulau Pinang.
04
durian Taman Rusa Gua Musang, Kelantan.
03
Encik Mat Roslan bin Abdullah @ Mamat mengusakan tanam kelapanya di Kampung Jeram Ular, Bera, Pahang. Kawasan seluas 2 hektar berjaya menghasilkan 20,000 biji kelapa. Beliau adalah pemenang tempat ketiga Pertandingan Hasil-hasil Pertanian sempena Pameran Antarabangsa Pertanian, Hortikultur dan Agro Pelancongan Antarabangsa (MAHA 2010).
02
Kelapa pandan Kampung Ulu Lalang dan Kampung Kuala Sawah, Seremban, Negeri Sembilan.
01
Kelapa pandan Bukit Katong Ria, Jasin Melaka.

No comments: