INFO YANG DITERBITKAN (atau dipetik) MUNGKIN SEADANYA PADA TARIKH DITULIS. TARIKH DITULIS TIDAK SAMA DENGAN TARIKH DITERBITKAN. PERTAMBAHAN ATAU PERUBAHAN TERHADAP INFO TERSEBUT DITULIS DAN DITERBITKAN PADA TARIKH-TARIKH YANG SETERUSNYA. Contoh: 'ORANGNYA' DITERBITKAN DAHULU TETAPI 'CERITANYA' DITERBITKAN KEMUDIAN. MARILAH KITA BANTU MEMBANTU SESAMA SENDIRI. Tetapi cepat-cepatlah sedar jika muncul mengenal 'manusia' yang akan menyuruh kita bergaduh sesama kita.
SIAP 3/26/15 rUKUN iSLAM (Kulit)
SAMBUNG 3/26/15 tUJUH cONTOH fITNAH
[CETAK dan SEMAKAN DAFTAR PENGUNDI]

20101223

13/44 MAHA 2010 -Bambooponic

UMS (Universiti Malaysia Sabah) telah menunjukkan teknik hidroponic menggunakan batang buluh. Untuk membezakannya dengan teknik hidrophonic biasa teknik ini dinamakan Bambooponic. Bambooponic adalah alternatif kepada sistem hidroponik.

Penggunaan buluh ini lebik ekonomik, mudah untuk dibina, sistem tanaman tampa tanah, Sumber yang boleh diperbahrui, sesuai untuk hiasan, aktiviti homestay untuk agrotourisam dan sesuai sebagai bahan mengajar.
02
Model yang ditunjukkan dinamakan "SPL"
-Saiz 130mm x 130mm - 72 lubang - 3 inci jarak antara tanaman - sistem air statik dan dinamik - larutan baja menggunakan compose tea - kos RM30 - jenis buluh gigantochloa sp - jangka hayat 1 hingga 2 tahun - bekas semaian petola dan sabut kelapa.
01
Link:
1. qaulansadidan.blogspot.com - bambooponic alternatif kepada sistem hidroponik

No comments: