INFO YANG DITERBITKAN (atau dipetik) MUNGKIN SEADANYA PADA TARIKH DITULIS. TARIKH DITULIS TIDAK SAMA DENGAN TARIKH DITERBITKAN. PERTAMBAHAN ATAU PERUBAHAN TERHADAP INFO TERSEBUT DITULIS DAN DITERBITKAN PADA TARIKH-TARIKH YANG SETERUSNYA. Contoh: 'ORANGNYA' DITERBITKAN DAHULU TETAPI 'CERITANYA' DITERBITKAN KEMUDIAN. MARILAH KITA BANTU MEMBANTU SESAMA SENDIRI. Tetapi cepat-cepatlah sedar jika muncul mengenal 'manusia' yang akan menyuruh kita bergaduh sesama kita.
SIAP 3/26/15 rUKUN iSLAM (Kulit)
SAMBUNG 3/26/15 tUJUH cONTOH fITNAH
[CETAK dan SEMAKAN DAFTAR PENGUNDI]

20101220

44/44 MAHA 2010 - Orang Sanggang berombongan ke MAHA

Inilah orang-orang Kuala Sanggang yang telah menyertai rombongan ke MAHA 2010. Orang lama dan orang baru sama-sama bersemangat untuk melihat pelbagai barangan yang dipamirkan di MAHA 2010. Gambar ini dirakamkan ketika mula-mula sampai di MAHA 2010.

Ketika menyiapkan tajuk ini saya sempat melayari internet untuk mencari maklumat yang ada tentang Sanggang. Tiba-tiba saya terlintas tajuk "Peter Guru Bahasa Arab". Rupanya 'Mat Saleh berkain pelikat' adalah orang putih yang berkahwin dengan orang Sanggang. Berita asalnya diterbitkan oleh Utusan pada 30.4.2009. Sebanyak 5 tempat telah memetik semula cerita 'Mat Saleh berkain pelikat'.

Selain links 'Mat Saleh berkain pelikat', disenaraikan juga 10 links tentang Sanggang.

LINKS TENTANG MAT TAHA 'Mat Saleh berkain pelikat'
1. savingmemoir.wordpress.com - Peter Guru Bahasa Arab. "Beliau berkahwin dengan Norliza pada tahun 1990. Norliza, 44, yang berasal dari Kampung Sanggang, Temerloh, Pahang yang ketika itu menyiapkan pengajian sarjana dalam Perniagaan Antarabangsa di universiti yang sama."

2. penabiru1989.blogspot.com - PETER KINI GURU BAHASA ARAB. "Muhammed Taha menggelar dirinya 'Mat Saleh berkain pelikat' kerana gemar memakai sarung termasuk bersama keluarga membeli-belah, berhasrat untuk kekal di Kelantan sehingga ke akhir hayatnya."

3. www.mukmin.com.my - Peter kini guru bahasa Arab

4. alyahya.blogspot.com - Peter kini guru bahasa Arab - ASMA HANIM MAHMOOD

5. www.ehoza.com - Dari Universiti Bridgeport, Connecticut,US berpindah ke Universiti Madinah Arab Saudi (kaza 03-05-2009, 09:39 PM) sumber (http://utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=0430&pub=Utusan_Malaysia&sec=Bicara_Agama&pg=ba_02.htm)

6. www.utusan.com.my - ARKIB : 30/04/2009 - Peter kini guru bahasa Arab Oleh ASMA HANIM MAHMOOD

LINKS TENTANG SANGGANG
1. zakifarmtemerloh.blogspot.com - Harga Terkini Lembu Dan Kerbau Diladang Kami., Upah Menjaga Ternakan, Skim Pawah Ternakan, Lembu/Kerbau Untuk Tempahan Korban 2010, Salam Hormat Kpd Semua, Persatuan Penternak Daerah Temerloh, Salam Perjuangan Kepada Semua, Program Penerangan Di Dun Lancang Dirasmikan Oleh Y.B Dato Hj.Mohd Sharkar Bin Hj.Shamsudin, Program Penerangan Dan Taklimat Penubuhan Persatuan Penternak Daerah Temerloh, Hasil Penggunaan Baja Kompos Zaki Farm, Hasil Penggunaan Baja Kompos Zaki Farm, Bakal Pewaris Zaki Farm, Pembesaran Kandang Kambing, Jualan Rumput Napier Taiwan@India, More Kerbau For Sale, Stok Kerbau Sedia Dijual@Temerloh!!!!!!, Induk Brahman Untuk Dijual, Kandang Kambing, Napier India@Temerloh, Baja Kompos Organik + Stardec, Lembu Korban 2009, Ternakan Fidlot Temerloh

2. www.malaysiazoom.com - Singgah ‘ngeteh’ teh kayu leban. "Seorang penduduk Kampung Sanggang dekat sini, Jaafar Kassim, 73, yang merupakan satu-satunya peniaga yang masih menggunakan kayu leban sebagai kayu api untuk memasak air."

3. indielover88.blogspot.com - Latar Belakang Sejarah Temerloh

4. ezzatifatin.blogspot.com - Lalu Kampung Bangau ke Kampung Sanggang (rumah nenek aku)

5. bintunowawi.blogspot.com - Sepetang bersama ayahnda,bonda dan nenda di Kg. Sanggang Seberang, Temerloh, Pahang Darul Makmur

6. momokthemovie.blogspot.coml -Photo ini di ambil dalam salah sebuah rumah di kampung Sanggang Seberang, Temerloh, Pahang yang menjadi salah satu set penggambaran bagi segmen cerita Pochong.

7. zamtavac.blogspot.com - Berhala Gantang adalah sebuah kampung kecil dalam Mukim Sanggang letaknya di sebelah kanan ke arah hulu Sungai Pahang.

8. bendaharazamineran.blogspot.com - tok imam sidin(penghulu sanggang)

9. mtaabg.blogspot.com - Maahad Tahfiz Al-Amin , Kg Berhala Gantang

10. karami-suaraku.blogspot.com - Pendekar Long atau gelaran lainnya Cikgu Long di Kampung Kuala Sanggang

No comments: