INFO YANG DITERBITKAN (atau dipetik) MUNGKIN SEADANYA PADA TARIKH DITULIS. TARIKH DITULIS TIDAK SAMA DENGAN TARIKH DITERBITKAN. PERTAMBAHAN ATAU PERUBAHAN TERHADAP INFO TERSEBUT DITULIS DAN DITERBITKAN PADA TARIKH-TARIKH YANG SETERUSNYA. Contoh: 'ORANGNYA' DITERBITKAN DAHULU TETAPI 'CERITANYA' DITERBITKAN KEMUDIAN. MARILAH KITA BANTU MEMBANTU SESAMA SENDIRI. Tetapi cepat-cepatlah sedar jika muncul mengenal 'manusia' yang akan menyuruh kita bergaduh sesama kita.
SIAP 3/26/15 rUKUN iSLAM (Kulit)
SAMBUNG 3/26/15 tUJUH cONTOH fITNAH
[CETAK dan SEMAKAN DAFTAR PENGUNDI]

20110208

Maahad Bahasa dan Ilmu Al-Quraan (MABIQ) 1

Maahad Bahasa dan Ilmu Al-Quraan (MABIQ) terbina atas usaha persendirian yang berkonsepkan pendidikan dan kebajikan tetapi dikhaskan untuk anak yatim dan fakir miskin. MABIQ ini dimulakan oleh Ust Jamaluddin dan isterinya Umee Ruziani. Dibina atas tanah sendiri berukuran suku ekar di Kampung Peramu, Kuantan.
09
Perbelanjaan bagi pendidikan dan makan minum para pelajar ditanggung oleh pihak MaBIQ hasil daripada sumbangan dan derma orang ramai. Hingga kini MABIQ menanggung 21 orang pelajar.
08
Bangunan MABIQ terdiri daripada:
-1 kelas akademik, 1 kelas tahfiz, 2 bilik asrama, bilik komputer, surau, dewan makan pelajar/ restoran MABIQ, pejabat, 3 bilik penginapan guru hafiz quran dan kakitangan MABIQ, 3 bilik homestay, sebuah padang futsal pelajar/ disewa kepada awam dan rumah pengasas.

07
Tempat belajar MABIQ.
06
Tempat menunggu MABIQ.
05
Tempat solat MABIQ.
04
Papan tanda MABIQ.
03
Papan iklan MABIQ.
02
Bahagian luar bangunan MABIQ.
01
Bahagian hadapan bangunan MABIQ.

No comments: