INFO YANG DITERBITKAN (atau dipetik) MUNGKIN SEADANYA PADA TARIKH DITULIS. TARIKH DITULIS TIDAK SAMA DENGAN TARIKH DITERBITKAN. PERTAMBAHAN ATAU PERUBAHAN TERHADAP INFO TERSEBUT DITULIS DAN DITERBITKAN PADA TARIKH-TARIKH YANG SETERUSNYA. Contoh: 'ORANGNYA' DITERBITKAN DAHULU TETAPI 'CERITANYA' DITERBITKAN KEMUDIAN. MARILAH KITA BANTU MEMBANTU SESAMA SENDIRI. Tetapi cepat-cepatlah sedar jika muncul mengenal 'manusia' yang akan menyuruh kita bergaduh sesama kita.
SIAP 3/26/15 rUKUN iSLAM (Kulit)
SAMBUNG 3/26/15 tUJUH cONTOH fITNAH
[CETAK dan SEMAKAN DAFTAR PENGUNDI]

20111025

20 Kembara Bukit Mat Daling

10
Kulat.
09
Menjemur baju di pagar sekolah.
08
Pelbagai barangan ada dijual di kedai kampung ini.
07
Peniaga kedai ini amat menyanyangi kampung bukit mat daling.
06
Terbenam dalam tanah.
05
Perahu yang menjadi kenderaan utama untuk penduduk kampung bukit mat daling.
04
Motosikal ini mengambil mas 8 jam untuk sampai ke kampung bukit mat daling melalui jalan darat. Perjalanan motosikal ini telah menempuh banyak anak-anak sungai dan sungguh mencabar.
03
motosikal biasa yang digunakan untuk perjalanan darat ke kampung bukit mat daling. Tayar motosikal ini terpaksa ditukar bagi membolehkan motosikal ini melalui perjalanan yang sukar untuk sampai ke kampung bukit mat daling.
02
Wan Muluk, anak saudara Wan Kamaludin (bekas Penolong Pegawai Daerah Bera) di temui di masjid kampung bukit mat daling. Wan Muluk telah lama menetap di Terangganu. Tetapi kerap kali balik ke kampung bukit mat daling bagi menyelesaikan pelbagai urusan keluarga dan masyarakat.
01
Pelancung dari Felda Rentam Daerah Bera Pahang sedang dalam perjalanan nak mandi sungai.

No comments: