INFO YANG DITERBITKAN (atau dipetik) MUNGKIN SEADANYA PADA TARIKH DITULIS. TARIKH DITULIS TIDAK SAMA DENGAN TARIKH DITERBITKAN. PERTAMBAHAN ATAU PERUBAHAN TERHADAP INFO TERSEBUT DITULIS DAN DITERBITKAN PADA TARIKH-TARIKH YANG SETERUSNYA. Contoh: 'ORANGNYA' DITERBITKAN DAHULU TETAPI 'CERITANYA' DITERBITKAN KEMUDIAN. MARILAH KITA BANTU MEMBANTU SESAMA SENDIRI. Tetapi cepat-cepatlah sedar jika muncul mengenal 'manusia' yang akan menyuruh kita bergaduh sesama kita.
SIAP 3/26/15 rUKUN iSLAM (Kulit)
SAMBUNG 3/26/15 tUJUH cONTOH fITNAH
[CETAK dan SEMAKAN DAFTAR PENGUNDI]

20121019

B06 Tertipu oleh tipu muslihat diri sendiri


06
Maksud dari fatir:5;”janganlah kepercayaan kamu kepada Allah tertipu oleh tipu muslihat diri sendiri.”

Maksud darial infitar:6;”wahai manusia,,, apakah yang memperdayakan engkau dengan tuhanmu yang pemurah.”

Yang mengajaibkan,,, kiranya kita inginkan harta kekayaan didunia, kita akan bersunguh-sungguh bercucuk tanam,kita bersungguh-sungguh membuat perniagaan, disamping sanggup mengharungi  lautan dan menjelajah dan menjelajah daratan. Kita sanggup menghadapi segala rintangan yang menghalang serta berusaha untuk mengadakan rezeki. Kemudian jika kita mengalihkan padangan kepada kerajaan yang kekal abadi, kita hanya mampu mengucapkan dengan lidah saja:
Ya Allah,,, ya tuhanku,,, ampunilah kami dan rahmatilah kami,,, kepada mu lah kami berharap,,,maha besar engkau,,,.

Ini  suatu bala bencana yang dahsyat telah menimpa diri kita, kiranya Allah swt tidak ingin bermurah hati untuk menguniakan diri kita taubat yang nashuha.
Sayugialah kita bermohon kepada allah taala, agar dia menguniakan kita pengampunan, berkat rahmat dan belaskasihannya,,, amin.

No comments: