INFO YANG DITERBITKAN (atau dipetik) MUNGKIN SEADANYA PADA TARIKH DITULIS. TARIKH DITULIS TIDAK SAMA DENGAN TARIKH DITERBITKAN. PERTAMBAHAN ATAU PERUBAHAN TERHADAP INFO TERSEBUT DITULIS DAN DITERBITKAN PADA TARIKH-TARIKH YANG SETERUSNYA. Contoh: 'ORANGNYA' DITERBITKAN DAHULU TETAPI 'CERITANYA' DITERBITKAN KEMUDIAN. MARILAH KITA BANTU MEMBANTU SESAMA SENDIRI. Tetapi cepat-cepatlah sedar jika muncul mengenal 'manusia' yang akan menyuruh kita bergaduh sesama kita.
SIAP 3/26/15 rUKUN iSLAM (Kulit)
SAMBUNG 3/26/15 tUJUH cONTOH fITNAH
[CETAK dan SEMAKAN DAFTAR PENGUNDI]

20130301

B25 sengketa golongan ulamak dan golongan adat


25
Termasuk juga ialah;  mengenal hal ehwal hati, mengenai sifat-sifatnya yang terpuji, seperti sabar,,, syukur,,,murahhati,,, akhlak tinggi,,, bergaul baik,,, berkata benar dan ikhlas. Begitu juga dengan sifat-sifat keji, seperti balas dendam,,, dengki,,,menipu,,,meninggi diri,,,riya,,,marah,,, berseteru,,,membenci dan kikir.

***sengketa saudara(golongan ulamak dan golongan adat) ditanah sumatra yang membawa kepada pelawanan laga kerbau, berakhir dengan tertubuhnya suku minangkabau. 

Suku adat ini lah yang mengambil kuasa amanah istana pagar ruyung sehingga kehari ini.

Kumpulan ulamak ini telah membuang diri@khasaf didalam Pahang (meninggalkan istana pagar ruyung) dan mereka diketuai oleh sultan Muhammad@suji dibilang bin sultan baa kilaf alam pagar ruyung.
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

No comments: