INFO YANG DITERBITKAN (atau dipetik) MUNGKIN SEADANYA PADA TARIKH DITULIS. TARIKH DITULIS TIDAK SAMA DENGAN TARIKH DITERBITKAN. PERTAMBAHAN ATAU PERUBAHAN TERHADAP INFO TERSEBUT DITULIS DAN DITERBITKAN PADA TARIKH-TARIKH YANG SETERUSNYA. Contoh: 'ORANGNYA' DITERBITKAN DAHULU TETAPI 'CERITANYA' DITERBITKAN KEMUDIAN. MARILAH KITA BANTU MEMBANTU SESAMA SENDIRI. Tetapi cepat-cepatlah sedar jika muncul mengenal 'manusia' yang akan menyuruh kita bergaduh sesama kita.
SIAP 3/26/15 rUKUN iSLAM (Kulit)
SAMBUNG 3/26/15 tUJUH cONTOH fITNAH
[CETAK dan SEMAKAN DAFTAR PENGUNDI]

20130516

Restoran Jebat Kampung Ketapang Kuantan

Walau Hang Jebat bukanlah nama yang dianggap sehebat nama Hang Tuah tetapi seorang pengusaha kedai makan di Kampung Ketapang Kuantan telah memilih nama Warong Jebat untuk menarik perhatian pelanggan. jangan salah faham pula Logo Warong Jebat ini menggunakan gambar keris yang dan terkeluar sarung. Adakah inilah rupa keris sebenar Hang Jebat ketika berlawan dengan Hang Tuah yang berkeriskan keris Taming Sari.
 01. nasi lemak bungkus di Warong Jebat adalah antara menu yang popular. Nasi lemak ini dibungkus secara berperingkat-peringkat oleh tukang buatnya. Jadi nasi lemak ini sentiasa suam. Bila makan nasi lemak Jebat ini kita tak akan puas dengan sebungkus. Mesti nak dua bungkus.
02. Warong Jebat juga menyediakan roti canai jebat. Mungkin tukang tebarnya akan bersilat macam Hang Jebat ketika menabar roti canai ini.

No comments: