INFO YANG DITERBITKAN (atau dipetik) MUNGKIN SEADANYA PADA TARIKH DITULIS. TARIKH DITULIS TIDAK SAMA DENGAN TARIKH DITERBITKAN. PERTAMBAHAN ATAU PERUBAHAN TERHADAP INFO TERSEBUT DITULIS DAN DITERBITKAN PADA TARIKH-TARIKH YANG SETERUSNYA. Contoh: 'ORANGNYA' DITERBITKAN DAHULU TETAPI 'CERITANYA' DITERBITKAN KEMUDIAN. MARILAH KITA BANTU MEMBANTU SESAMA SENDIRI. Tetapi cepat-cepatlah sedar jika muncul mengenal 'manusia' yang akan menyuruh kita bergaduh sesama kita.
SIAP 3/26/15 rUKUN iSLAM (Kulit)
SAMBUNG 3/26/15 tUJUH cONTOH fITNAH
[CETAK dan SEMAKAN DAFTAR PENGUNDI]

20141019

"Mencari Imam Mahadi"

Imam mahadi@imam mahdi,,,
dalam al quran dan al hadis dah dikemukakan dengan jelas dan perkara ini telah dikupas dan di perincikan oleh ulamak-ulamak dalam kitab-kitab fekah/tauhid/tasawuf(bagi alam islam) dalam kitab agama dan bangsa lain juga ada membincangkannya dengan jelas

Tetapi ada ke kefahaman itu sampai kepada mereka yang mempelajari atau membacanya?

Faham ilmu dan tahu ilmu adalah satu perkara macam bumi dengan langit. keduanya mesti ada dalam diri.

tugas umat islam @manusia adalah bersedia dengan penuh yakin aturan yang sejak azali yang tertulis. kalau betul jalan mencarinya,,, tak ada masalah ...kalau salah jalan pencariannya jadi songsang ilmunya(jadi ajaran sesat)

Mereka yang tahu dan faham akan perkara yang tersebut, selalunya tidak akan berbingcang atas perkataan "mencari imam mahadi" .

Kena mengadap guru-guru pondok atau guru yang mengajar tasawuf untuk mendalami urusan "mencari imam mahadi" 

Perkara hanya sesuai di bincangkan dengan orang yang telah bersedia dengan ilmu "ini".

No comments: