INFO YANG DITERBITKAN (atau dipetik) MUNGKIN SEADANYA PADA TARIKH DITULIS. TARIKH DITULIS TIDAK SAMA DENGAN TARIKH DITERBITKAN. PERTAMBAHAN ATAU PERUBAHAN TERHADAP INFO TERSEBUT DITULIS DAN DITERBITKAN PADA TARIKH-TARIKH YANG SETERUSNYA. Contoh: 'ORANGNYA' DITERBITKAN DAHULU TETAPI 'CERITANYA' DITERBITKAN KEMUDIAN. MARILAH KITA BANTU MEMBANTU SESAMA SENDIRI. Tetapi cepat-cepatlah sedar jika muncul mengenal 'manusia' yang akan menyuruh kita bergaduh sesama kita.
SIAP 3/26/15 rUKUN iSLAM (Kulit)
SAMBUNG 3/26/15 tUJUH cONTOH fITNAH
[CETAK dan SEMAKAN DAFTAR PENGUNDI]

20150320

Kerja Mengambil Pasir di Temerloh

Selepas pahang menghadapi banjir besar 2004, banyak pihak bercerita tentang kedalaman Sungai Pahang. keadaan Sungai Pahang yang kebanjakannya semakan tohor dikatakan sebagai salah satu punca limpahan air banjir 2014.

 1. Sebelum ini kita memberikan tumpuan kepad aliran air Sungai Pahang yang mengalir perlahan masuk ke laut. Telah dapat dikesan bahawa kuala sungai di Pekan telah cetek menyebabkan air sungai 'terpaksa menunggu giliran' yang lama untuk dapat masuk ke laut. Ada pihak mahukan kerja mendalamkan Sungai Pahang perlu segera dilaksanakan.
 2. Bukan setakat kerosakan jalan yang teruk ini memperlahankan aktiviti harian penduduk tetapi boleh menyebabkan kerosakan kepada kenderaan penduduk.
 3. Setelah kita merenung seketika tentang perjalan dunia ini, kita tidak boleh hairan jika perkara begini berlaku. Mungkin ada antara kita yang menuntut dari pihak-pihak tertentu supaya segera bertanggungjawab terhadap kemusnahan yang berlaku. Kerana itulah perkara yang mereka mampu buat.
4. Kerana mereka tidak mampu menuntut kepada "Alam" supaya memanjangkan lagi usia bumi.

No comments: