INFO YANG DITERBITKAN (atau dipetik) MUNGKIN SEADANYA PADA TARIKH DITULIS. TARIKH DITULIS TIDAK SAMA DENGAN TARIKH DITERBITKAN. PERTAMBAHAN ATAU PERUBAHAN TERHADAP INFO TERSEBUT DITULIS DAN DITERBITKAN PADA TARIKH-TARIKH YANG SETERUSNYA. Contoh: 'ORANGNYA' DITERBITKAN DAHULU TETAPI 'CERITANYA' DITERBITKAN KEMUDIAN. MARILAH KITA BANTU MEMBANTU SESAMA SENDIRI. Tetapi cepat-cepatlah sedar jika muncul mengenal 'manusia' yang akan menyuruh kita bergaduh sesama kita.
SIAP 3/26/15 rUKUN iSLAM (Kulit)
SAMBUNG 3/26/15 tUJUH cONTOH fITNAH
[CETAK dan SEMAKAN DAFTAR PENGUNDI]

20160313

Tok Tangguk, Tok Shahrom, Teuku Ali, Tengku Aceh

Tok Tangguk /
Tok Shahrom /
Teuku Ali
adakah orang yang sama?

Kalau ya
kenapa sejarah ni
kena delete?

oleh
Anonymous
1/15/16

1 comment:

Anonymous said...

salam,

tok tangguk dengan tok shahrom,orang yang berlainan dan teuku ali ni sapa pulak?

sejarah mereka tak pernah kena delete pun,cucu cicit mereka yang melupakan sejarah mereka sebab tak mendatangkan hasil untuk hidup atau cari makan.jadi mereka sibuk dengan mencari duit untuk diri,maka lama kelamaan mereka dah lupa al kisah sejarah keturunan dan sejarah keluarga mereka sendiri.

maka jangan salahkan sesiapa terutamanya ulama dan ahli sejarah terdahulu kerana tiada siapa yang berminat mengambil hal dan urusan yang mereka pegang dahulu nya dan apabila mereka dah mati ,barulah orang yang terkemudian tersedak.yang mereka berkemungkinan telah hilang jati diri mereka.

nasi dah jadi bubur,maka bubur pun bubur lah,asalkan masih boleh disuap sebagai mengalas perut dan jangan bubur itu pula menjadi basi.langsung tak berguna kepada orang,hanya boleh dibuat makanan ayam itik je,itupun kalau ayam itik nak jamah.silap-silap hari bulan mereka pun tak nak.