INFO YANG DITERBITKAN (atau dipetik) MUNGKIN SEADANYA PADA TARIKH DITULIS. TARIKH DITULIS TIDAK SAMA DENGAN TARIKH DITERBITKAN. PERTAMBAHAN ATAU PERUBAHAN TERHADAP INFO TERSEBUT DITULIS DAN DITERBITKAN PADA TARIKH-TARIKH YANG SETERUSNYA. Contoh: 'ORANGNYA' DITERBITKAN DAHULU TETAPI 'CERITANYA' DITERBITKAN KEMUDIAN. MARILAH KITA BANTU MEMBANTU SESAMA SENDIRI. Tetapi cepat-cepatlah sedar jika muncul mengenal 'manusia' yang akan menyuruh kita bergaduh sesama kita.
SIAP 3/26/15 rUKUN iSLAM (Kulit)
SAMBUNG 3/26/15 tUJUH cONTOH fITNAH
[CETAK dan SEMAKAN DAFTAR PENGUNDI]

20160407

Guru Tua Perguruan Seni Silat Gayong Pacasila Malaysia

Semasa di Raub, Pahang, Guru ini ramai anak murid, terkadang sebaya dengan beliau. Tapi itu semua bukannya menjadi masalah utama untuk mengajar ilmu pada anak-anak bangsa.

Beliau merupakan anak watan Pahang di Kampung Ria, Semantan, Raub, Pahang. Berguru dengan rakan sendiri pada peringkat awalnya iaitu Kamaruzaman bin Alias. Pencarian ilmu tentang "GAYONG" tidak terhenti di situ sahaja, beliau merantau berjalan berkelana di negeri orang, bertemu dengan pelbagai guru GAYONG.

Dalam berkelana mencari guru bertahun lamanya, beliau bertemu guru terawal dalam perguruan GAYONG PANCASILA. Corak permainan, langkah, seni, gerak semuanya sama dengan GAYONG yang asal. Padanya bukan cantik yang dimahukan, tapi seratus peratus dapat diaplikasi pada satu-satu situasi.

Rujukan:
ar-raub.blogspot.myNo comments: