INFO YANG DITERBITKAN (atau dipetik) MUNGKIN SEADANYA PADA TARIKH DITULIS. TARIKH DITULIS TIDAK SAMA DENGAN TARIKH DITERBITKAN. PERTAMBAHAN ATAU PERUBAHAN TERHADAP INFO TERSEBUT DITULIS DAN DITERBITKAN PADA TARIKH-TARIKH YANG SETERUSNYA. Contoh: 'ORANGNYA' DITERBITKAN DAHULU TETAPI 'CERITANYA' DITERBITKAN KEMUDIAN. MARILAH KITA BANTU MEMBANTU SESAMA SENDIRI. Tetapi cepat-cepatlah sedar jika muncul 'manusia' yang akan menyuruh kita bergaduh sesama kita.
SIAP 3/26/15 rUKUN iSLAM (Kulit)
SAMBUNG 3/26/15 tUJUH cONTOH fITNAH

20170411

Saya nak kurus tapi bagaimana nak mula

Kita telah memilih untuk kuruskan badan sebanyak sekian-sekian kg dalam tempoh sekian hari. Tetapi bagaimana nak mula.

Sebelum bermula kita mesti tahu apakah istilah-istilah yang digunakan dikalangan mereka yang telah berjaya kuruskan badan. Kita juga perlu mengatahui keadah-keadah yang digunakan oleh mereka yang telah berjaya. Semua perkara ini adalah untuk pengatahun sebelum kita bermula bukan memilih keadah untuk bermula.

Jika tidak memahami istilah-istilah atau keadah-keadah tersebut kita boleh terbabas dalam ajaran sesat. Kita boleh terpedaya dengan pelbagai ubat cepat kurus yang akhirnya boleh membawa maut. Kita boleh terpedaya dengan keadah yang hanya sesuai untuk orang lain tetapi tidak untuk kita.

Kita perlu bermula dengan minum air yang cukup untuk ukuran badan kita. Air diperlukan untuk mencuci organ dalaman kita dan dibuang melalui kencing. Kita perlu tahu kenapa perkara ini berlaku.

Jangan memilih untuk mendapat jawapan dan tidak tahu apakah soalannya.

No comments: