INFO YANG DITERBITKAN (atau dipetik) MUNGKIN SEADANYA PADA TARIKH DITULIS. TARIKH DITULIS TIDAK SAMA DENGAN TARIKH DITERBITKAN. PERTAMBAHAN ATAU PERUBAHAN TERHADAP INFO TERSEBUT DITULIS DAN DITERBITKAN PADA TARIKH-TARIKH YANG SETERUSNYA. Contoh: 'ORANGNYA' DITERBITKAN DAHULU TETAPI 'CERITANYA' DITERBITKAN KEMUDIAN. MARILAH KITA BANTU MEMBANTU SESAMA SENDIRI. Tetapi cepat-cepatlah sedar jika muncul mengenal 'manusia' yang akan menyuruh kita bergaduh sesama kita.
SIAP 3/26/15 rUKUN iSLAM (Kulit)
SAMBUNG 3/26/15 tUJUH cONTOH fITNAH
[CETAK dan SEMAKAN DAFTAR PENGUNDI]

20110130

34/44 MAHA 2010 - Kuda

Apabila datang ke MAHA 2010 ini kita berpeluang untuk merasa naik kuda. Kalau rasa naki naik sorang-sorang naik kuda. Kalau rasa nak naik berpasangan boleh naik kuda berpasangan. Kalau nak naik beramai kenalah naik kereta kuda. Tak daya kuda tu nak bawak ramai-ramai.
05
Kalau kita beri peluang anak kita naik kuda, anak kita akan berpeluang untuk menyemai rasa beranai dalam jiwa anak-anak. Anak-anak kena ada rasa sopan dan tertib dengan kuda. kalau naik basikal kita boleh buat kasar-kasar tai kalau bebudak buat kasar dengan kuda mau kena lambung dengan kuda.
04
Seronoknya naik.
03
Duduk betul-betul nanti berdebuk jatuh.
02
Hallo! hallo! ... yaa kuda ada baik boleh berlari.
01
Kuda kuda, engkau ni gagah macam kuda.

No comments: