INFO YANG DITERBITKAN (atau dipetik) MUNGKIN SEADANYA PADA TARIKH DITULIS. TARIKH DITULIS TIDAK SAMA DENGAN TARIKH DITERBITKAN. PERTAMBAHAN ATAU PERUBAHAN TERHADAP INFO TERSEBUT DITULIS DAN DITERBITKAN PADA TARIKH-TARIKH YANG SETERUSNYA. Contoh: 'ORANGNYA' DITERBITKAN DAHULU TETAPI 'CERITANYA' DITERBITKAN KEMUDIAN. MARILAH KITA BANTU MEMBANTU SESAMA SENDIRI. Tetapi cepat-cepatlah sedar jika muncul mengenal 'manusia' yang akan menyuruh kita bergaduh sesama kita.
SIAP 3/26/15 rUKUN iSLAM (Kulit)
SAMBUNG 3/26/15 tUJUH cONTOH fITNAH
[CETAK dan SEMAKAN DAFTAR PENGUNDI]

20101116

Makam Kubur di Pahang

JEJAK HABIB [alyahya.blogspot.com]
-Makam Permatang Balai, Kg. Sawah Pahang Tua, Pekan.
Dibawah tajuk ini penulis blog telah menunjukkan 8 keping gambar-gambar berkaitan Makam Permatang Balai. Diceritakan juga, pada satu ketika dahulu DYMM Sultan Mahmud (1914-1917) permah bersemayam dibalai berhampiran makam ini ketika baginda melihat orang kampung menebang pokok kuran untuk dibuat gasing. Maka makam tersebut digelar Makam Permatang Balai.
-Batu Nesan Kurun Ke 5H/10M di Permatang Pasir, Pekan, Pahang
Ada menunjukkan 16 keping gambar.
Cerita yang menarik tentang batu nisi ini adalah, pada bulan puasa tahun 1953, semasa menggali kubur, bagi mengebumikan jenazah seorang kanak-kanak perempuan, penduduk kampung terjumpa batu nesan bertulis. Batu nesan itu dipacakkan di tempat yang dijumpai.

No comments: