INFO YANG DITERBITKAN MUNGKIN SEADANYA PADA TARIKH DITULIS. TARIKH DITULIS TIDAK SAMA DENGAN TARIKH DITERBITKAN. PERTAMBAHAN ATAU PERUBAHAN TERHADAP INFO TERSEBUT DITULIS DAN DITERBITKAN PADA TARIKH-TARIKH YANG SETERUSNYA. Contoh: 'ORANGNYA' DITERBITKAN DAHULU TETAPI 'CERITANYA' DITERBITKAN KEMUDIAN. SILA BANTU MEMBANTU SESAMA SENDIRI dalam MENCARI keturunan, keilmuan dan ketuhanan.
SIAP 3/26/15 rUKUN iSLAM (Kulit)
SAMBUNG 3/26/15 tUJUH cONTOH fITNAH
[Belajar Al Quran]

20110524

Mee Calong U-Turn -KUANTAN


15. puterihati.blogspot.com (siapa-suka-makan-mee-bandung-angkat) -Tempat favourite aku kalau nak beli mee bandung mesti kat Odeon, Batu Pahat. MESTI. Nak lagi sedap, mee bandung ni kita mesti makan ia bersama dengan Cili Jeruk .

14. hazmanfadzil.com (makan-mee-goreng-ayam-sambil-sokong-team-malaysia) -Dengan tiket perlawanan yang berjumlah lebih kurang 85,000 telah habis dijual maka ramailah penyokong TEAM MALAYSIA akan lepak di kedai makan atau restoran mamak untuk menonton game MALAYSIA VS SINGAPURA nanti….


13. potretkasih.com (belanja-makan-mee-bandun)/ - Hari ni tak masak… Hubby nak belanja makan tengahari kat luar…. so saya ajak dia makan kat Restoran Umi & katering… Actually datang sini nak makan kue tiaw sup…. Kue teow sup kat sini tersangatlah sedapnya….. pernah makan 3 kali dan masih teringat2 kesedapannya…..


12. duniakami.com (jom-makan-mee-udang-pulau-pinang) -Waktu kami sampai ke Pulau Pinang tempoh hari, ternampak signboard menarik ketika menuju ke Muzium Perang di Batu Maung. Mee Udang Pulau Pinang di One Nie Cafe

11.AJK Pemuda Bahagian Paya Besar sedang menikmati mee calong yang menjadi kesukaan ramai orang-orang Kuantan.

10. sobrimansor.com (mee-udang-banjir) - Bila sebut pasal Sabak Bernam, dalam kepala otak SM teringat akan sebuah kedai makan yang pernah masuk dalam program TV3 “Jalan-Jalan Cari Makan”. Kedai makan yang terkenal dengan Mee Udang Banjir.


09. ciklilyputih.com (sunday-post-rindu-kat-mee-hailam) -Kantonis Fried Mee a.k.a Mee Hailam. Tengah leka tengok tv ni kan, tup2 kuar plak gambo mee hailam (yelah tengok Ch ASTRO 706 kan) kat satu rancangan masakan ni. Berselera plak aku tengok diorg ni makan.


08. aznanie.blogspot.com (makan-mee-bandung) -Malam tadi makan mee bandung kat kedai makan Yanto ... kedai makan ni memang terkenal dengan kelazatan mee bandung dan mee goreng nya .. sedap sehingga licin pinggan


07. naniedauz.com (mee-udang-palau-sayak) - berkesempatan p makan mee udang kat Pulau Sayak mula2 cuma dok sembang2 ja ngn mak ngn makcik aku tiba2 ja makcik aku on ja nk p makan apa lg.. ptg sabtu tu gak terus p Pulau Sayak w/pun baru ja smp kg pg tu bab2 letih tolak p tepi dulu janji hajat aku nk makan mee udang tercapai

06. jmr23.com (original-ijan-mee-udang-telok-panglima-garang) -OTW balik dari Tiara Beach Resort hari Sabtu lepas, sempat singgah di area Telok Panglima Garang untuk makan malam. Mama Aini rekemenkan kedai Original Ijan Mee Udang sebab tengah hari sebelum tu dah lunch dengan nasi kan, kira dah berat le tu kan. So malamnyer, makan yang light-lgiht jer..katanya…Kenapa dinamakan Original Ijan Mee Udang??. Yes, sebabnya owner kedai ni berasal daripada Taiping tak silap, kan tempat tu popular ngan mee udang yang mabeles lagi gorjes, mi udang mak jah, eh ke mak jenab???Nyummy..mee sikit atau udang yang melampau banyak..ada lebih daripada 10 ekor tak silap.


05. hazmanfadzil.com (jom-cuba-mee-bandung-restoran-range-cafe) -Kalau tak silap dalam minggu lepas saya ade bercerita mengenai menu masakan terbaru Restoran Range Cafe Salak Tinggi – Asam Pedas Johor .Saya berikan sikit pendapat tentang menu mereka…. dan ianya diterima dengan positif…siap offer nak belanja saya makan MEE Bandung lagi

04. selangorlicious.my (mee-udang-nakhoda-kg-sungai-ramal-dalam) - Peraturan utama untuk hidangan mee udang adalah kalau kita nak makan, kita kena selak udang dulu baru nampak mee. Kalau peraturan itu gagal dipenuhi, maka mee udang tempat tersebut dikategorikan sebagai cap ayam, macam handphone made in china je lah tarafnya. Mee Udang Nakhoda nampaknya lulus dengan cemerlang peraturan utama tersebut. Bilamana mee udang sampai, tu dia.. bersusun udang dia


03. cutecarry.com (foodagasm-sesi-menghisap-mee-rebus-sup-tulang-johor-best) -restoran itu agak bersih. Ia terletak berdekatan dengan laluan hendak masuk ke Kompleks KDN. Apa-apapun kalau tidak pasti, tanya jelah kat mana lokasi ZZ Sup Tulang, Setia Tropika!

02. sinarraudah.com (nikmatnya-dapat-makan-mee-celup) -Mee celup adalah sangat popular sejak kebelakangan ini. Aku musykil! bukan musykil apa. Aku musykil macam mana rupa mee celup ini dan adakah sedap rasanya. Dengar cerita dari `aunty hubby', mee celup nie sangat popular di negeri Kelantan. So hari nie buat pertama kalinya aku santap mee celup.Boleh tahan juga rasanya. Aku beli dekat area HUSM kubang kerian.

01. teratakarmo.com (mee-kolok-fajaria-lutong-miri) -aku kalau hari-hari sarapan Mee Kolok pun takpe. Memang boleh tahan..hehe. Harga taklah mahal sangat iaitu sekitar RM4 keatas kalau tak silap aku.Kalau datang ke Miri Fajaria antara tempat yang aku rekomenkan makan selain kedai Pak Wan Cafe. Ada satu lagi betul ditengah bandar Miri iaitu Restoren D'Dapur

No comments: