Berikut adalah salasilah Awang Pandak mengikut Encik Zulkarnain Sulaiman yang ditulis pada 10hb Ogos 2015 dalam Geni.com.
AWANG PANDAK
Birthdate: estimated between 1895 and 1955
Death:
Immediate Family:
Son of: IBRAHIM and SIBAH
Father of: Child 1, Child 2 and Child 3
Brother of: LIJAH; ITAM; MANDAK; ABD RAHMAN and JENAB
Managed by: Zulkarnain Sulaiman
Last Updated: August 10, 2015
---
JALUR AYAH: IBRAHIM BIN DAUD
---
IBRAHIM BIN DAUD
Birthdate: estimated between 1860 and 1920
Death:
Immediate Family:
Son of DAUD and Udoh binti Majid
Husband of SIBAH
Father of LIJAH; ITAM; MANDAK; ABD RAHMAN; AWANG PANDAK and 1 other
Brother of KESAH
Managed by: Private User
Last Updated: August 10, 2015
---
DAUD BIN LAUT
Birthdate: estimated before 1920
Death:
Immediate Family:
Son of LAUT
Husband of Udoh binti Majid
Father of IBRAHIM and KESAH
Managed by: Private User
Last Updated: August 10, 2015
---
LAUT BIN
Birthdate: estimated before 1920
Death:
Immediate Family:
Father of DAUD
Managed by: Private User
Last Updated: August 10, 2015
---
sumber
geni.com
PENAFIAN: بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ Ini koleksi Pengurusan Ilmu peribadi kami untuk pendidikan & pembelajaran, bukan perdebatan. Allah SWT beri ruang bertanya & berbincang. Perlu ada sabar & cerdik supaya tahu, kenal, faham, mengerti dan pasti dengan dalam iman. Inilah dakwah kecil (الدَّعْوَةُ الصَّغِيرَةُ) kami. Moga Allah SWT jauhkan kita dari keburukan, kerugian, kehinaan & kesombongan melalui apa yang dikongsi di sini. آَمِيْن.
KAEDAH KAJIAN DAN SANDARAN TERJEMAHAN AL-QURAN
PERTAMA Kaedah kajian adalah : Peluasan Epistemologi Pemikiran (Tajdid) dan Analisis Sosiohistoris (sejarah kemasyarakatan) dalam meneliti terjemahan Al-Quran Secara Kritis serta Analitis; satu Tugasan Ilmiah bagi Memahami Kelompok Ayat Yang Jelas (Muhkam) dan Yang Samar (Mutashabihah). KEDUA Sandaran utama terjemahan adalah : Terjemahan Pimpinan Ar Rahman JAKIM Malaysia. Terjemahan Indonesia dan Brunei juga diberi perhatian. Serta Tafsir Tarjuman al-Mustafid (Abad ke-17): Karya Syeikh Abdurrauf al-Fansuri al-Singkili dari Aceh yang disunting (tashih) olah Syeikh Ahmad al-Fatani tahun 1884M dan dicetak di Istanbul, Turki.
1 comment:
mari gabung bersama kami di Aj0QQ*c0M
BONUS CASHBACK 0.3% setiap senin
BONUS REFERAL 20% seumur hidup.
Post a Comment