INFO YANG DITERBITKAN (atau dipetik) MUNGKIN SEADANYA PADA TARIKH DITULIS. TARIKH DITULIS TIDAK SAMA DENGAN TARIKH DITERBITKAN. PERTAMBAHAN ATAU PERUBAHAN TERHADAP INFO TERSEBUT DITULIS DAN DITERBITKAN PADA TARIKH-TARIKH YANG SETERUSNYA. Contoh: 'ORANGNYA' DITERBITKAN DAHULU TETAPI 'CERITANYA' DITERBITKAN KEMUDIAN. MARILAH KITA BANTU MEMBANTU SESAMA SENDIRI. Tetapi cepat-cepatlah sedar jika muncul mengenal 'manusia' yang akan menyuruh kita bergaduh sesama kita.
SIAP 3/26/15 rUKUN iSLAM (Kulit)
SAMBUNG 3/26/15 tUJUH cONTOH fITNAH
[CETAK dan SEMAKAN DAFTAR PENGUNDI]

20120918

B01 Tali Perpecahan dan permusuhan


MOYANG-MOYANG INI BERCANTUM DISUATU TITIK MENGIKUT ZAMAN MEREKA.
SUSUR INI BERSAUDARA PADA PERINGKAT SEBELUM KESULTANAN MELAKA LAGI TETAPI SAYA HANYA AKAN MENCANTUMKAN DAN PERTEMUKAN DARI ZAMAN KESULTANAN MELAKA HINGGA SEKARANG DAN YANG SELEBIHNYA ADALAH DITANGAN TUAN-PUAN.
Gambar simpulan serombong anjing. [LINK]

TUJUAN NYA BAGI MEMPERBAIKAN TALI PERSAUDARAAN KELUARGA  AHLI WARIS SEMENDA PAHANG. APA YANG TUAN-PUAN MUSKHILKAN LAGI,. SAUDARA, TUAN DAN PUAN ADALAH DARAH YANG SAMA DAN KELUARGA YANG SAMA. MEREKA TIDAK BERMUSUH TETAPI DI API-APIKAN DAN MENYEBABKAN PEPECAHANAN SERTA PERMUSUHAN.

MEREKA-MEREKA ITU TELAH LAMA MATINYA DAN KITA-KITA INI ADALAH PEWARIS-PEWARIS YANG SEPATUTNYA TELAH LAMA BERDAMAI DAN TIDAK LAGI BERSUKU DAN TIDAK PERLU BERPUAK. KITA INI DIISTIHAR SEBAGAI ISLAM DAHULU DAN BARULAH DIISTIHAR MELAYU.

AMAT-AMAT MERUGI DAN BUANG MASA, JIKA TUAN DAN PUAN HANYA MENDENGAR KHUBAH JUMAAT SETIAP MINGGU TETAPI TIDAK MELAKSANAKAN SERUANNYA. ISLAM  KE  KITA, PAHLAWAN KE KITA, MELAYU KE KITA YANG INGIN MENGAKU  SULTAN, RAJA,PANGLIMA DAN ULAMAK DAHULU KALA SEBAGAI MOYANG-MOYANG KITA.

No comments: