INFO YANG DITERBITKAN (atau dipetik) MUNGKIN SEADANYA PADA TARIKH DITULIS. TARIKH DITULIS TIDAK SAMA DENGAN TARIKH DITERBITKAN. PERTAMBAHAN ATAU PERUBAHAN TERHADAP INFO TERSEBUT DITULIS DAN DITERBITKAN PADA TARIKH-TARIKH YANG SETERUSNYA. Contoh: 'ORANGNYA' DITERBITKAN DAHULU TETAPI 'CERITANYA' DITERBITKAN KEMUDIAN. MARILAH KITA BANTU MEMBANTU SESAMA SENDIRI. Tetapi cepat-cepatlah sedar jika muncul mengenal 'manusia' yang akan menyuruh kita bergaduh sesama kita.
SIAP 3/26/15 rUKUN iSLAM (Kulit)
SAMBUNG 3/26/15 tUJUH cONTOH fITNAH
[CETAK dan SEMAKAN DAFTAR PENGUNDI]

20130514

M4 BANGSA APA?

*SUSUR KETURUNAN-KETURUNAN [BANGSA APA?]

Yunan+rawa+campa+bugis+minang+arab+india+cina+jawa+dan lagi+ ….., KITA NAK SEBUT BANGSA ATAU KETURUNAN APA?.
Apabila darah dari seluruh keturunan yang dari berbagai suku dipersatukan semula menjadi satu darah, mereka ini telah diistihar sebagai melayu dan diperkukuhkan dengan islam sebagai pegangan hati dan allah sebagai tuhan pemerintah sekalian alam.

“Tidak melayu hilang didunia”, itu dikatakan oleh hang tuah. Melayu memang tidak hilang tapinya orang melayu yang menghilangkan indintiti melayu mereka, apabila mereka mengaku mereka suku-suku. Tidak ada sesiapa semenda atas siapa sebab melayu itu telah ada 1000 tahun lalu[DIISTIHAR KALI KEDUA], Cuma nak dipersatukan semula  sahaja dan islam sebagai tonggak utamanya penyatuan. Tetapi mereka-mereka ini banyak gah nya dalam diri masing-masing. Sebab itu kerap allah hantar pasukan bagi memberi amaran dan ingatan(sebagai ujian) kepada bangsa melayu supaya jangan lupa  usul diri mereka. (tuan-puan cubalah semak semula untuk tempoh 1000 tahun yang lepas, berapa kali pasukan dari luar menyerang bangsa melayu dan berapa kali bangsa melayu kalah) dan apa yang menyebabkan bangsa melayu kalah. Jadinya jangan persalahkan bangsa lain tanpa usul periksa.

No comments: