INFO YANG DITERBITKAN (atau dipetik) MUNGKIN SEADANYA PADA TARIKH DITULIS. TARIKH DITULIS TIDAK SAMA DENGAN TARIKH DITERBITKAN. PERTAMBAHAN ATAU PERUBAHAN TERHADAP INFO TERSEBUT DITULIS DAN DITERBITKAN PADA TARIKH-TARIKH YANG SETERUSNYA. Contoh: 'ORANGNYA' DITERBITKAN DAHULU TETAPI 'CERITANYA' DITERBITKAN KEMUDIAN. MARILAH KITA BANTU MEMBANTU SESAMA SENDIRI. Tetapi cepat-cepatlah sedar jika muncul mengenal 'manusia' yang akan menyuruh kita bergaduh sesama kita.
SIAP 3/26/15 rUKUN iSLAM (Kulit)
SAMBUNG 3/26/15 tUJUH cONTOH fITNAH
[CETAK dan SEMAKAN DAFTAR PENGUNDI]

20120825

Hak [8] Hak member kemudahan, meninggalkan bersusah-payah atau menyusahkan

hendaklah eseorang kawan itu tiada memberati kawannya dengan sesuatu perkara yang akan menjengkelkannya

Kesimpulannya, janganlah sampai ia menyusahkan kawannya sama sekali, sehingga ia merasa tiada malu dengan kawan, sebagaimana ia tiada malu dengan diri sendiri.
Berkata ali ra: sejelek-jelek kawan, ialah kawan yang sentiasa memberati kamu dengan perkara-perkara yang tak tertanggung, menyebabkan kamu bersikap serba- salah dan menyeret kamu kepada membuat berbagai alasan.

2 comments:

Ms Em said...

Assalamualaikum, Selamat Hari Raya. saya Emmy dari Temerloh, nak mencari waris2 keturunan Dato' Bahaman di seluruh Pahang & Malaysia atau di mana saja. Terjumpa blog ni, harap boleh war-warkan...saya ada buat satu group 'Keturunan Dato Bahaman Original & Kaum Kerabat Seluruh Dunia' https://www.facebook.com/groups/190998504365680/, untuk rapatkan silaturrahim...terima kasih

Laman Pahang said...

Pihak kami bersedia sangat membantu.

Group 'Keturunan Dato Bahaman Original & Kaum Kerabat Seluruh Dunia' berpusat dimana?

jika mahu mengadakan perjumpaan pihak kami juga berminat untuk hadir.