-DUA KALIMAH SAHADAH-Dimanakah sandarannya? Apakah jawapannya? Bagaimanakah huraiannya?
MESTI BUAT SEMAKAN DAN PENGESAHAN SEBELUM MENGGUNAKAN MAKLUMAT DISINI.

20130411

Perpustakaan UTC Pahang dirasmikan oleh YAB Perdana Menteri


Pada 11hb April 2013, tepat jam 11.50 pagi YAB Perdana Menteri telah sampai ke Perpustakaan UTC untuk menghargai kesungguhan kakitangan, pegawai dan Pengarah dalam menyiapkan Perpustakaan UTC. 
Kakitangan, pegawai dan pengarah Perbadanan Perpustakaan Awam Pahang telah bertungkus lumus membuat persiapan yang terbaik bagi menjadikan Perpustakaan UTC Pahang dapat memenuhi keperluan masyarakat bandar Kuantan.
Turut mengiring adalah YAB Menteri Besar, Datuk Seri Adnan Yaakob,  Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Seri Ismail Sabri dan Ketua Setiausaha Negara, Datuk Seri Dr. Mohd. Ali Hamsa
 01. YAB Perdana Menteri sedang dalam perjalanan menuju ke Perpustakaan UTC.
 02. Ini adalah plak Perasmian Perpustakaan UTC yang bakal ditandatangan oleh YAB Perdana Menteri.
 03. Pengarah Perbadanan Perpustakaan Awam Pahang menghulurkan pen kepada YAB Perdana Menteri untuk diturunkan tandatangan sebagai tanda merasmikan Perpustakaan UTC Pahang.
 04. Pengarah Perbadanan Perpustakaan Awam Pahang dan Timbalan Pengerusi Perbadanan Perpustakaan Awam Pahang sedang menanti YAB Perdana Menteri menurunkan tandatangan pada plak Perasmian Perpustakaan UTC Pahang.
 05. YAB Perdana Menteri melambaikan tangan kepada Kumpulan Koir Perbadanan Perpustakaan Awam Pahang yang menyambut kunjungan YAB Perdana Menteri ke Perpustakaan UTC dengan lagu Budaya Membaca.
Semaikan dijiwa budaya membaca
Pasti bertambah ilmu yang ada
Bangsa dan usia bukan ukuran
Yang membezakan …….Kebijaksanaan

Korus
Bacalah bacalah mari membaca
Mudah dilakukan di mana berada
Bacalah dengan mata dan hati
Dunia luas kita terokai

Beraneka jenis bahan bacaan
Yang bermanfaat pilihan utama
Orang berilmu dipandang mulia
Semaikan budaya membaca

Bacalah bacalah mari membaca
Jadikan membaca budaya kita ( 4 X )

Jadikan membaca … Budaya kita 
 06. YAB Perdana Menteri sedang ramah mesra dengan kanak-kanak Tadika Tiara yang turut memeriahkan Perasmian Perpustakaan UTC.
 07. YAB Perdana Menteri telah singgah bagi kali kedua di Perpustakaan UTC untuk bergambar dengan kakitangan Perbadanan Perpustakaan Awam Pahang dan kanak-kanak Tadika Tiara.
08. Inilah Plak Perasmian Perpustakaan UTC yang telah ditandatangan oleh YAb Perdana Menteri.
YAB Dato' Seri Haji Mohd Najib bin Tun Haji Abdul Razak telah menjadi Perdana Menteri Malaysia  bermula pada 3 April 2009. Dato' Seri Najib dilahirkan di Kuala Lipis, Pahang. Beliau merupakan anak sulung kepada Tun Abdul Razak Hussein dan Toh Puan Rahah Mohammad Noah.

No comments: