-DUA KALIMAH SAHADAH-Dimanakah sandarannya? Apakah jawapannya? Bagaimanakah huraiannya?
MESTI BUAT SEMAKAN DAN PENGESAHAN SEBELUM MENGGUNAKAN MAKLUMAT DISINI.

20130417

J47 sultan muzaffar shah dan sultan salehhudia al ayubi

assalamualaikum...tuan dan semua ahli waris semenda,
neguai.

pertama-tama sekali saya nak minta maaf jika bahasa saya kasar. saya terpaksa bertanya akan susur tuan-tuan bagi mengetahui tuan-tuan adalah siapa kerana tugas saya mencantumkan semula kesemua waris-waris diseluruh alam melayu nusantara seperti yang di minta untuk dijalankan dan amanah yang diterima dari ayah long.

tidak kira tuan dari tanah melayu atau deri tanah sumatra atau dari tanah jawa atau dari tanah makasar atau dari tanah brunai atau dari tanah siam dan yang semanda kepada waris-waris ini adalah dari kalangan ahli bait.

dalam kalangan waris-waris dialam nusatara ini terlalu banyak dan panjang krisis (berkelahi sesama ahli waris) dan krisis lama itu telah terbawa-bawa oleh cucu-cicit mereka tanpa hendak berbaik-baik dan berdamai.

tuan-tuan sentiasa mendengar kutbah jumaat tetapi apa yang kita dapat apabila dendam yang lama yang tidak tahu hujung pangkal masih tersimpan dalam dada tuan-tuan. bila hendak bercerita tentang sekarang dan hak sendiri-sendiri dan hendak berlawan dengan musuh kapir.

mula-mula sekali kita kena berdamai sesama islam. dan dendam dan tuntutan mesti dibuang dahulu. barulah ianya menjadi teguh. untuk teguh kita kena mengetahui siapa kita dan sanad kita dan siapa saudara kita.

-asal seguntang adalah didalam tanah kedah dan bukannya disumatra. asal raja melaka adalah dari palembang.
-asalnya wali sogo adalah dari champa.
-asal kelantan adalah dari kedah tua.
-asalnya jelebu adalah dari rembau dan
-asalnya rembau dari kerajaan antah dan
-raja antah asalnya dari anak daik tujuh beradik. pattani.kelantan,terengganu, joho, pahang, jelebu/rembau dan perak pada
-asalnya (raja asalnya adalah bersaudara) dan mereka in adalah bersaudara dengan raja kedah tua dan
-asal keturunan mereka dari satu orang, sultan muzaffar shah yang pertama yang mana telah terlibat dalam peperangan dipalastin bersama sultan salehhudia al ayubi bagi mempertahankan baitulmaddis dan mengalahkan tentera kristian sedunia.

ini adalah orang melayu (syahid melayu) mereka adalah moyang saya dan moyang tuan-tuan.

untuk pengetahuan tuan-tuan, saya ini dipertanggangjawabkan menjejak keseluruhan waris-waris dan semenda dari tanah mekkah sehingga ke tanah filipina dan mengesahkan dan membentangkannya semula kepada ayah long dan tuan-tuan ahli waris seluruh dialam nusatara...

inshaallah... bersambung....assalamualaikum.    

Sat 5-May-2012 04:01

No comments: